26 Nisan 2011 Salı

Civciv Puding

Civciv puding...

Malzemeler :
Muhallebisi İçin:

  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 tane yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tane limon suyu(ben yarım portakal suyu kullandım )
  • 3 çorba kaşığı un
Süslemek için:
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 20 tane  kuru kayısı
  • 1 çorba kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı:
Muhallebiyi hazırlamak için toz şeker, yumurta sanları, un, su ve limon suyunu tencereye alıp iyice çırptıktan sonra devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Daha sonra streç film kaplanmış minik kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebileri servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
Üstlerini hindistancevizi ile kaplayın. Daha sonra kayısıları ikiye bölüp ayak kısımlarını oluşturmak için tabaktaki muhallebiyi hafif kaldırıp altına yerleştirin. Yine yarım kayısıyı gaga olarak yerleştirin, iki adet damla çikolata ile göz yapın. Bekletmeden servis yapın. ( Ben karıştırarak soğutup elimi ıslatıp yuvarladım. Hindistan cevizine buladım. Sonrada süsledim ) Afiyet olsun...
Tarifini Pastatarifim.com denedim...

Nazar Boncuk Kurabiye



Nazar Boncuk Kurabiye

Malzemeler :

  • Kurabiye için: (Ben yarım ölçü yaptım )
  • 1 Paket nişasta(400gr )
  • 250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
    Royal icing için :
  • 2 büyük yumurtanın akı
  • 330 gr pudra şekeri (elenmiş)
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Gıda boyası ( sarı ve mavi )

    Yapılışı : Kurabiyeyin malzemelerini yoğurup yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla açıyoruz.Yarım santim kadar.. Su bardağıyla yuvarlaklar elde ediyoruz 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Royal icing için yumurtaların beyazlarını cam ve derin bir kaseye alıyoruz. 2-3 damla limon damlatıp mikserle karıştırıyoruz. Elenmiş pudra şekerimizi azar azar ilave edip mikserle yaklaşık 10 dakika çıpma işlemine devam ediyoruz. Hazırlanan karışımı 3 e bölüp gıda boyasıyla renklendiriyoruz. Pasta sıkma torbalarına doldurup kurabiyenin üzerine sıkıyoruz. Kalın şeker torbasıda kullanılabilir. Afiyet olsun.
    anlaşılmayan yerleri sorabilirsiniz :) Denemeden önce sölim baya oyalayıcı ve zahmetli oluyor. ;)
     

Bonibonlu kurabiye


Bonibonlu Kurabiye

Malzemeler :



1 Paket nişasta(400gr )
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1.5 su bardağı pudra şekeri

üzerı için
2 kutu bonibon

Bir kapta tereyağ(margarin),yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bır hamur elde edilir.Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir.Merdanele açılarak çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verilir.bonibonla süslenır.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler :
  • Yarım paket margarin(yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
Yapılışı : Bütün malzemeyi bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde uzatıp şekiller veriyoruz...Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz... Afiyet olsun...

25 Nisan 2011 Pazartesi

Puf Pasta


Puf Pasta
Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
ara kreması için :
  • 2 paket muzlu kremole ( ocakta pişirmeden hazırlanan puding)
  • 2 paket kremşanti
  • 2 su bardağı süt
Yapılışı: Yumurta ve şekerimizi köpürene dek çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri koyup yağlanmış dikdörtken bir fırın tepsisine döküp 180 derecede pişiriyoruz. Diğer yandan  bir kapta kremole kremşanti ve sütü katıp karıştırıyoruz. Pişen kekimizden soğuduktan sonra bardakla yuvarlak şekiller çıkarıyoruz. arta kalan kekkırıntılarını mutfak robotundan geçiriyoruz.Yuvarlak kekimize kremadan bir kaşık koyuyoruz. Avcumuzun içinde kek kırıntılarını üzerine bulayıp yuvarlak şekiller vermeye dikkat ediyoruz. Bu kısmı biraz uğraştırıoyr :) yaklaşık 20 adet çıkabiliyor... afiyet olsun...