20 Mayıs 2011 Cuma

Üzeri mısır gevrekli nişastalı top kurabiye

MALZEMELER
Kurabiye için :
3 yumurta
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
üzeri için;
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 kaşık çokokrem
2 su bardağı mısır gevreği
YAPILIŞI
Önce margarin, yumurta ve şeker yoğrulur. Sonra içine diğer malzemeler de katılarak bir hamur elde edilir. Küçük top şekli verilerek önceden ısıtılmış  fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişirirlir. Kurabiyeler beyaz kalacak.Ayrı bir yerde çokokrem ve sıvıyağ benmari usulüyle eritilir. Mısır gevrekleri elde ufalanarak küçültülür derince bir kaba alınır.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra önce çikolatalı karışıma sonra da mısır gevreğine bulanarak servis edilir.
Bunu maşa ile yapmanız tavsiye edilir aksi halde ellerimiz çok batıyor... Afiyet olsun...

Şam tatlısı

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 50 gr badem (2-3 dakika kaynar suda bekletin ve kabuklarını soyun)
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
YAPILIŞI:
  1. Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
  2. Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın. Çırpma teli kullansanızda yeterli.
  3. İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın.
  4. Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin.
  5. Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin.
  7. Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın.
Üzerine ben ceviz kullandım ... Tarif Emine Bederin.. Afiyet olsun...

Ayva Tatlısı




Malzemeler
  • 4 ayva
    1,5 su b. toz şeker
    4 karanfil
    2 su b. su
    kırmızı gıda boyası
  • Üzeri için:
    1 poşet toz şanti
    1 çay b. süt
    iri dövülmüş fındık

Hazırlanışı:
Tencereye 2 su bardağı suyu  ve1.5 şekeri alın suyu kaynatın.Suyun içine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin.4 adet ayvanın kabuklarını soyun.Ayvaları 4 parçaya kesin ve tencereye ayvaları ilave edin ve ayvaları pişirin.Ayvaları servis tabağına alın.

Üzeri için ise 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Servis tabağındaki ayvalar soğuduktan sonra üzerine şanti ile süsleyin.Üzerine fındık ilave edip servis edin.Afiyet olsun...

İncir Tatlısı

İncir Tatlısı
Malzemeler :
1/2 kg kuru incir
1/2 su bardağı şeker
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr ceviz içi (dövülmemiş )
150 gr kaymak veya krem şanti
Yapılışı : Tencereye yağı alıp incirleri içerisine ilave edip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Tencereye şekeri ve incirleri örtecek kadar suyu alıp incirler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ateşten alalım. İncirler soğuyunca kenarlarını keserek ceviz içi dolduralım. üzerlerine krem şanti veya kaymak koyup servis edelim. Afiyet olsun. Tarif Emine Beder in büyük yemek kitabından....

19 Mayıs 2011 Perşembe

Truffle


TRUFFLE
MALZEMELER:
1 kutu krema ( 200 ml )
120 gr bitter çikolata
1 su bardağı ceviz içi
2 adet kakaolu pankek veya evde artan kekler
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi- filr ındık- antep fıstığı veya çikolata sosu
YAPILIŞI:
Kremayı çelik br tencereye alıp, kısık ateşte kaynatmadan kremayı eritelim. Çikolataları parçalayıp, kremaya ilave edip, kısık ateşte karıştırarak eritelim. Altını kapattıktan sonra cevizi ve keki de ufalayarak ekleyelim.Güzelce yoğurup, soğuması için 1-2 saatliğine buzdolabında bekletelim. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, Hindistan cevizine veya, antep fıstığına veya fındığa bulayalım. Arzu ederseniz üzerini çikolata sosunada bulayabilirsiniz.AFİYET OLSUN


Üzeri muhallebili Kadayıf Tatlısı (Kat kat tatluş )

MALZEMELER:
300 gr.tel kadayıf
1 su b.ceviz
yarım çay b.sıvıyağ
muhallebisi için:
1 lt.süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.nişasta
2 çorba k.pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 p.vanilya
şerbeti için:
2.5su b.toz şeker
2 su b.su
1 dilim limon
üzeri için:
krem şanti
hindistan cevizi
tarçın
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır ve 3-4 dk. kaynatılarak
ocaktan alınır.daha sonra kadayıflar ince ince doğranarak
karıştırma kabına alınır.üzerine sıvıyağ eklenerek karıştırılır.
tepsiye kadayıfın yarısı alınır.tepsinin tabanına yayılır.üzerine
kırılmış cevizler yayılır.daha sonra kalan kadayıflar da yayılarak
iyice bastırılır.fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.diğer taraftan
muhallebisi için süt,şeker, nişastapirinç unu, yumurta ve vanilya
bir tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.kadayıflar
üzeri kızarınca fırından alınır ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti verilir.
daha sonra üzerine muhallebisi yayılır.muhallebi soğuyunca
krem şanti,hindistan cevizi ve tarçınla süslenir.Afiyet olsun...
Tarifi Oktay Ustanın...

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası
Malzemeler :
4 orta boy soğan
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
5 çorba kaşığı sıvıyağ
yeterince etsuyu veya su
50 gr kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber
Terbiyesi için : 1 yunurta sarısı, 1 su bardağı süt
Yapılışı : Tencereye sıvı yağ alalım rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Unu da ekleyip yarım dakka daha kavuralım. Suyunu karıştırarak azar azar ekleyelim .Tuzunu ,biberini ekleyelim. Göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Ateşten alıp blendırdan geçirelim. Çorbayı yeniden ateşe koyalım . Yumurta sarısı ve sütü iyice çırpıp çorbaya azar azar karıştırarak yedirelim .Bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım. Üzerine kaşar rendesi serperek servis edelim. Tarif Emine Bederin tarifi afiyet olsun.

Cocostar Kurabiye

COCO STAR KURABİYE

1 pakete yakın margarin
2 yumurta birinin akı içi için
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ İÇİN :
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri yumurta akı

tüm malzemeleri katıp hamuru yoğuruyoruz iç malzemeyide kaşıkla karıştırıp fındıktan biraz büyük olacak şekilde toplar yapıp yoğurdumuz hamurdan ceviz büyüklünde alıyoruz elimizde biraz açıp iç malzemesini koyuyoruz 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz

Elmalı Kurabiye

Malzemeler

  • 1 Paket yumuşa margarin
  • 1 Yumurta
  • 3 Kaşık yoğurt
  • 5 Kaşık pudra şekeri
  • 1 Vanilya
  • 1 Kabartma tozu
  • 4 Su bardağı un + 2 Kaşık

  • İç Malzemesi

  • 3 Tane Elma
  • 1 Şeker kaşığı tarçın
  • 3 Çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

  • Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavada elma rendesi, toz şeker ve tarçını kavurun.
  • Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğün de parçalar kopartıp, elinizin içinde yuvarlayın sonra düz bir zeminde yuvarlak şekilde elinizle açın.
  • Etraflarını şekilli kesiciyle kesip çıkartın.
  • Hamurun yarı kısmana taşmayacak şekilde elmalı harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatın.
  • Çay kaşığının sapı ile aralıklı bir şekilde aşağı doğru bastırarak yapıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 150C fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri sepip servis yapın
                                                                            Afiyet olsun...

İçli Köfte

 

İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
3 su bardağı köftelik bulgur
2-3 adet haşlanmış patates
1 kuru soğan
2 yumurta
1-2 çaybardağı galeta unu
yeterince tuz- karabiber-pul biber
İÇİ İÇİN:yarım kilo kıyma- yarım paket margarin- 1 kuru soğan- 200 gr ceviz- 1 ' er tatlı kaşığı pul biber- karabiber- yeterince tuz
KIZARTMAK İÇİN:sıvı yağ
YAPILIŞI:İÇİ İÇİN:İnce kıyım soğanı margarin de kavurup, kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.Baharatları ve cevizi ilave edip, soğumaya bırakalım.Bulguru sıcak su ile yıkayıp,fazla suyunu süzdürdükten sonra ağzı kapalı olarak şişmeye bırakalım.Soğanı rendeleyip, haşlanmış patatesi ezerek bulgura katalım.Baharatları, yumurtayı,galeta ununu ilave edip,iyice yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, içini baş parmağımızla oyalım.Soğuy
an içten köfteler hazırlayıp,bulgurun içine yerleştirelim.Ağzını kapatıp, avucumuzun arasında şekil verelim.Derin bir tencerede ve bol kızgın yağda nar gibi olana dek kızartalım.Süzgece çıkartalım,. Sıcak veya soğuk servis yapalım.
NOT:Haşlama yapmak isterseniz,2,5 su bardağı bulgur, 2 yumurta, 1 soğan rendesi,yeterince baharat ve biraz irmik ile hamuru yoğurun.

Tarifini mutfağımdaki tatlardan aldım denedim gerçekten yiyenler çok beğendi...

Muhallebili Kadayıf



MUHALLEBİLİ KADAYIF
MALZEMELER:
400 gr kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
Muhallebinin malzemeleri ve yapılışı :
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket vanilya veya damla sakızı (Ben damla sakızı tercih ettim.)
Arzu eden muhallebinin  içine, piştikten sonra 1 paket toz halinde kremşanti kullanabilirler.Yada bir kutu krema kullanabilirler ben kutu krema kullandım.
Süt,şeker, un ve nişastamızı orta hararetli ateştae göz göz olana dek pişirelim.Pişmeye yakın damla sakızını ilave edelim.güzelce karıştıralım.
Kadayıfın yapılışı :
Kadayıfı didikleyip,bıçakla ince ince doğradıktan sonra diğer malzemelerle birlikte teflon tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak bal rengi alana dek kavuralım.
Kadayıfın yarısını borcama dökelim.Üzerine ilk sıcaklığı geçen muhallebimizi dökelim.Biraz soğuduktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.Servis yaparken ayırdığımız diğer kadayıfı muhallebinin üzerine yayalım , dilimlere ayıralım.
AFİYET OLSUN