22 Şubat 2012 Çarşamba

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta
Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 250 gr haşlanmış püre ıspanak
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara kraması:
  • 1 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • muz
üzerine :
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • kek krıntıları
Yapılışı : Yıkayıp ayıkladığımız ıspanağı az su ile tencerede haşlıyoruz. Rondodan geçirip püre haline getiriyoruz. Kekimiz için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz en son püreyide ekleyip kek sıvımızı yaplayıp unladığımızk kek kalıbımıza döküyoruz. 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Muhallebimizi pişiriyoruz. Soğutuyoruz. Pişen kekimizi soğuduktan sonra ikiye bölüp kenarlarından bir miktar üzeri için ayırıyoruz. Kekimizin  ilk yarısına muhallebimizi yayıyoruz. Muz dilimlerini diziyoruz. İkinci katıda üzerine kapatıp krem şantiyle sıvıyoruz. Üzerine kekimizden ayırdığımız kekimizi ufalıyoruz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder