22 Şubat 2012 Çarşamba

Kestaneli Pasta

Kestaneli Pasta
Malzemeler :
Keki için:
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

Arası için: 
  • 1 paket kakaolu pasta kreması
  • damla çikolata
  • kestane şekeri
Üzeri için :
  • 2paket Kakaolu krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt
  • kestane şekeri
  • çikolata rendesi
Islatmak için : 1 su bardağı süt, 2-3 kaşık nescafe , 2-3 kaşık şeker veya 3ü birarada nescafeyi sütle hazırlıyoruz...

Yapılışı : Kekimiz için ;Yumurta sarılarını ,aklarını ayır kaplara ayırıp ,şekerin yarısını akları ile cam bir kasede, diğer yarısını sarıları ile başka bir kapta 6-7 dakika çırpıyoruz. Yumurta sarılarına sıvı yağı, kaynar suyu ve yumurta aklarını katıştırıp, unumuzu eleyip kakoyu, kabartma tozunu vanilini de katıp. Karışımı yavaşça mümkün olduğunda az karıştırıp yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza yayıyoruz. 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Pasta kremasını üzerindeki gibi hazırlyoruz. Pişen kekimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ortadan ikiye ayırıyoruz. Yarısını nescafeli süt karışımıyla ıslatıyoruz. Hazırladığımız pasta kremasının yarısını kekimizin üzerine yayıyoruz. Damla çikolata serpip, kestane şekeri parçacıları ile dolduruyoruz. Kalan pasta kremasınıda yayıp ikinci kekimizi kapatıyoruz. Üst kekimizide nescafeli sütlü karışımla ıslatıp hazırladığımız kakaolu kremşantiyle kaplıyoruz. Üzerine sade kreşşantimizi yarım su bardağı süt ile hazırlayıp sıkma torbasıyla 12 tane yuvarlak sıkıyoruz. Kestane şekerlerimizi beyaz krem şanti üzerine batırıyoruz. Pastamızın ortasına ve kenarlarına rende çikolata serpiyoruz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder