20 Mayıs 2011 Cuma

İncir Tatlısı

İncir Tatlısı
Malzemeler :
1/2 kg kuru incir
1/2 su bardağı şeker
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr ceviz içi (dövülmemiş )
150 gr kaymak veya krem şanti
Yapılışı : Tencereye yağı alıp incirleri içerisine ilave edip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Tencereye şekeri ve incirleri örtecek kadar suyu alıp incirler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ateşten alalım. İncirler soğuyunca kenarlarını keserek ceviz içi dolduralım. üzerlerine krem şanti veya kaymak koyup servis edelim. Afiyet olsun. Tarif Emine Beder in büyük yemek kitabından....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder