19 Mayıs 2011 Perşembe

İçli Köfte

 

İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
3 su bardağı köftelik bulgur
2-3 adet haşlanmış patates
1 kuru soğan
2 yumurta
1-2 çaybardağı galeta unu
yeterince tuz- karabiber-pul biber
İÇİ İÇİN:yarım kilo kıyma- yarım paket margarin- 1 kuru soğan- 200 gr ceviz- 1 ' er tatlı kaşığı pul biber- karabiber- yeterince tuz
KIZARTMAK İÇİN:sıvı yağ
YAPILIŞI:İÇİ İÇİN:İnce kıyım soğanı margarin de kavurup, kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.Baharatları ve cevizi ilave edip, soğumaya bırakalım.Bulguru sıcak su ile yıkayıp,fazla suyunu süzdürdükten sonra ağzı kapalı olarak şişmeye bırakalım.Soğanı rendeleyip, haşlanmış patatesi ezerek bulgura katalım.Baharatları, yumurtayı,galeta ununu ilave edip,iyice yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, içini baş parmağımızla oyalım.Soğuy
an içten köfteler hazırlayıp,bulgurun içine yerleştirelim.Ağzını kapatıp, avucumuzun arasında şekil verelim.Derin bir tencerede ve bol kızgın yağda nar gibi olana dek kızartalım.Süzgece çıkartalım,. Sıcak veya soğuk servis yapalım.
NOT:Haşlama yapmak isterseniz,2,5 su bardağı bulgur, 2 yumurta, 1 soğan rendesi,yeterince baharat ve biraz irmik ile hamuru yoğurun.

Tarifini mutfağımdaki tatlardan aldım denedim gerçekten yiyenler çok beğendi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder