19 Mayıs 2011 Perşembe

Muhallebili Kadayıf



MUHALLEBİLİ KADAYIF
MALZEMELER:
400 gr kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
Muhallebinin malzemeleri ve yapılışı :
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket vanilya veya damla sakızı (Ben damla sakızı tercih ettim.)
Arzu eden muhallebinin  içine, piştikten sonra 1 paket toz halinde kremşanti kullanabilirler.Yada bir kutu krema kullanabilirler ben kutu krema kullandım.
Süt,şeker, un ve nişastamızı orta hararetli ateştae göz göz olana dek pişirelim.Pişmeye yakın damla sakızını ilave edelim.güzelce karıştıralım.
Kadayıfın yapılışı :
Kadayıfı didikleyip,bıçakla ince ince doğradıktan sonra diğer malzemelerle birlikte teflon tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak bal rengi alana dek kavuralım.
Kadayıfın yarısını borcama dökelim.Üzerine ilk sıcaklığı geçen muhallebimizi dökelim.Biraz soğuduktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.Servis yaparken ayırdığımız diğer kadayıfı muhallebinin üzerine yayalım , dilimlere ayıralım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder