19 Mayıs 2011 Perşembe

Elmalı Kurabiye

Malzemeler

  • 1 Paket yumuşa margarin
  • 1 Yumurta
  • 3 Kaşık yoğurt
  • 5 Kaşık pudra şekeri
  • 1 Vanilya
  • 1 Kabartma tozu
  • 4 Su bardağı un + 2 Kaşık

  • İç Malzemesi

  • 3 Tane Elma
  • 1 Şeker kaşığı tarçın
  • 3 Çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

  • Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavada elma rendesi, toz şeker ve tarçını kavurun.
  • Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğün de parçalar kopartıp, elinizin içinde yuvarlayın sonra düz bir zeminde yuvarlak şekilde elinizle açın.
  • Etraflarını şekilli kesiciyle kesip çıkartın.
  • Hamurun yarı kısmana taşmayacak şekilde elmalı harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatın.
  • Çay kaşığının sapı ile aralıklı bir şekilde aşağı doğru bastırarak yapıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 150C fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri sepip servis yapın
                                                                            Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder