Elmalı Kurabiye
Malzemeler
- 1 Paket yumuşa margarin
- 1 Yumurta
- 3 Kaşık yoğurt
- 5 Kaşık pudra şekeri
- 1 Vanilya
- 1 Kabartma tozu
- 4 Su bardağı un + 2 Kaşık
- 3 Tane Elma
- 1 Şeker kaşığı tarçın
- 3 Çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
- Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavada elma rendesi, toz şeker ve tarçını kavurun.
- Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğün de parçalar kopartıp, elinizin içinde yuvarlayın sonra düz bir zeminde yuvarlak şekilde elinizle açın.
- Etraflarını şekilli kesiciyle kesip çıkartın.
- Hamurun yarı kısmana taşmayacak şekilde elmalı harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatın.
- Çay kaşığının sapı ile aralıklı bir şekilde aşağı doğru bastırarak yapıştırın.
- Önceden ısıtılmış 150C fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri sepip servis yapın
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder