19 Mayıs 2011 Perşembe

Truffle


TRUFFLE
MALZEMELER:
1 kutu krema ( 200 ml )
120 gr bitter çikolata
1 su bardağı ceviz içi
2 adet kakaolu pankek veya evde artan kekler
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi- filr ındık- antep fıstığı veya çikolata sosu
YAPILIŞI:
Kremayı çelik br tencereye alıp, kısık ateşte kaynatmadan kremayı eritelim. Çikolataları parçalayıp, kremaya ilave edip, kısık ateşte karıştırarak eritelim. Altını kapattıktan sonra cevizi ve keki de ufalayarak ekleyelim.Güzelce yoğurup, soğuması için 1-2 saatliğine buzdolabında bekletelim. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, Hindistan cevizine veya, antep fıstığına veya fındığa bulayalım. Arzu ederseniz üzerini çikolata sosunada bulayabilirsiniz.AFİYET OLSUN


1 yorum:

  1. merhabalarr:)
    ne hoş bir sayfa bu böyle.
    emeklerinize sağlık.
    bayıldımm lezetlerinize,görsellerinizee..
    izliyorum sizi.
    bende beklerim sayfama,arzu ederseniz elbette..
    kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil