20 Mayıs 2011 Cuma

Ayva Tatlısı




Malzemeler
  • 4 ayva
    1,5 su b. toz şeker
    4 karanfil
    2 su b. su
    kırmızı gıda boyası
  • Üzeri için:
    1 poşet toz şanti
    1 çay b. süt
    iri dövülmüş fındık

Hazırlanışı:
Tencereye 2 su bardağı suyu  ve1.5 şekeri alın suyu kaynatın.Suyun içine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin.4 adet ayvanın kabuklarını soyun.Ayvaları 4 parçaya kesin ve tencereye ayvaları ilave edin ve ayvaları pişirin.Ayvaları servis tabağına alın.

Üzeri için ise 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Servis tabağındaki ayvalar soğuduktan sonra üzerine şanti ile süsleyin.Üzerine fındık ilave edip servis edin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder