Malzemeler
- 4 ayva
1,5 su b. toz şeker
4 karanfil
2 su b. su
kırmızı gıda boyası - Üzeri için:
1 poşet toz şanti
1 çay b. süt
iri dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
Tencereye 2 su bardağı suyu ve1.5 şekeri alın suyu kaynatın.Suyun içine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin.4 adet ayvanın kabuklarını soyun.Ayvaları 4 parçaya kesin ve tencereye ayvaları ilave edin ve ayvaları pişirin.Ayvaları servis tabağına alın.Üzeri için ise 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Servis tabağındaki ayvalar soğuduktan sonra üzerine şanti ile süsleyin.Üzerine fındık ilave edip servis edin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder