26 Nisan 2011 Salı

Bonibonlu kurabiye


Bonibonlu Kurabiye

Malzemeler :



1 Paket nişasta(400gr )
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1.5 su bardağı pudra şekeri

üzerı için
2 kutu bonibon

Bir kapta tereyağ(margarin),yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bır hamur elde edilir.Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir.Merdanele açılarak çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verilir.bonibonla süslenır.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder