7 Mart 2011 Pazartesi

Külah Pasta

Külah Pasta/m...

Malzemeler :
  • 10 adet alüminyüm huni kalıp ( alüminyüm folyadan da yapılabilir )
  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 1.5 çorba kaşığı un (tepeleme)
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3/4 çay bardağı süt ( kremşanti için)
  • 2 paket vanilya
  • 1/2 paket krem şanti
  • kuru meyvalar
  • pasta süsleri
Yapılışı : Milföyleri yumuşaması için buzluktan çıkartıyoruz. Alüminyüm hunileri yağlayıp yarım santim kalınlığında şeritler halinde kestiğimiz milföyleri birbirinin üstüne binecek şekilde sarıyoruz. 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Kramamız için : Tencereye yumurta ,şeker unu alıp yavaş yavaş sütümüzü yedirerek ekliyoruz. Vanilyamızı katıp pişirip soğumaya bırakıyoruz. Krem şantimizide hazırlayıp soğuyan kremaya ekliyoruz. Kuru meyvalarıda ekleyip karıştırıyoruz. Pişen milföyleri soğuyunca kalıplardan çıkarıp içlerine kremamızı doldurup üzerlerini süsleyip servis ediyoruz.
Milföyü tatlı tatlılarda sevmiyorsanız yumuşacık bir kurabiye hamuruylada yapabilirsiniz. Ya da bu külahları peynirlede doldurup tuzlu bir tat elde edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Tarif Emine Beder Hanımının Çay Saati adlı kitabından...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder