26 Nisan 2011 Salı

Nazar Boncuk Kurabiye



Nazar Boncuk Kurabiye

Malzemeler :

  • Kurabiye için: (Ben yarım ölçü yaptım )
  • 1 Paket nişasta(400gr )
  • 250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
    Royal icing için :
  • 2 büyük yumurtanın akı
  • 330 gr pudra şekeri (elenmiş)
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Gıda boyası ( sarı ve mavi )

    Yapılışı : Kurabiyeyin malzemelerini yoğurup yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla açıyoruz.Yarım santim kadar.. Su bardağıyla yuvarlaklar elde ediyoruz 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Royal icing için yumurtaların beyazlarını cam ve derin bir kaseye alıyoruz. 2-3 damla limon damlatıp mikserle karıştırıyoruz. Elenmiş pudra şekerimizi azar azar ilave edip mikserle yaklaşık 10 dakika çıpma işlemine devam ediyoruz. Hazırlanan karışımı 3 e bölüp gıda boyasıyla renklendiriyoruz. Pasta sıkma torbalarına doldurup kurabiyenin üzerine sıkıyoruz. Kalın şeker torbasıda kullanılabilir. Afiyet olsun.
    anlaşılmayan yerleri sorabilirsiniz :) Denemeden önce sölim baya oyalayıcı ve zahmetli oluyor. ;)
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder