22 Şubat 2011 Salı

Muhallebili İncir Tatlısı


Tarifini BalBadem.netten aldığım Muhallebili İncir Tatlı/m...

Malzemeler :
Keki için : 3 yumurta
                1 su bardağı şeker
                8-9 adet kuru incir
                1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
                1 paket kabartma tozu
                1 su bardağı un
Islatma şurubu için : 1 çay bardağı şeker
                               1 buçuk su bardağı su
                               1 yemek kaşığı neskafe
Muhallebisi için : 1 litre süt
                          8 yemek kaşığı şeker
                          2 yemek kaşığı un
                          2 yemek kaşığı nişasta
                          1 su bardağı süt ile çırpılmış bir poşet kremşanti
süslemek için: Hindistan cevizi ve muz

Yapılışı : İncirleri küçük küçük doğrayıp suda beklemeye alıyoruz. Yumurtaları şekerle köpürene dek çırpıyoruz. Unumuzu ve kabartma tozumuzu ilave ediyoruz. Suda beklettiğimiz incirleri ve cevizleri ilave ediyoruz. Dikdörtgen bir borcamı yağlayıp kekimizi döküyoruz. 180 derceli fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra şurubumuzu üzerinde gezdiriyoruz. Muhallebimiz için nişastayı ve unu tencereye alıyoruz üzerine yavaş yavaş yedire yedire sütümüzü döküp ocakta pişiriyoruz. Ilıyınca hazırladığımız kremşantiyi ekleyip kekimizin üzerine yayıyoruz. Dolapta soğutup üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Muzdilimleri ile süslüyoruz. Afiyet olsun . :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder