24 Şubat 2011 Perşembe

Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye/m

Malzemeler: 2 yumurta ( birinin akını üzeri için ayırıyoruz)
                   250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
                   4 su bardağı un
                   3 yemek kaşığı süt
                   1.5 su bardağı şeker
                   1 paket kabartma tozu
                   1 su bardağı rondodan geçmiş fındık
                   1/2 limon kabuğu rendeği
                   Üzeri için iri dövülmüş fındık
Yapılışı : Hamur yoğurma kabına yumuşak margarinimizi, yumurtalarımızı, şekerimizi, sütümüzü ve limon kabuğu rendemizi ekliyoruz.Güzelce karıştırıp unumuzu ve kabartma tozumuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun içine çekilmiş fındıklarımızı koyup tekrar yoğuruyoruz. Hamurumuzdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayıp yumurta akına bulayıp fındığa batırıyoruz. Tepsiye dizip 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder