23 Şubat 2011 Çarşamba

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta/m...

Malzemeler :
keki için :     4 yumurta
                   1 su bardağı şeker
                   1 su bardağı un
                   3 yemek kaşığı kakao
                   1 paket vanilya
                   1 paket kabartma tozu
                   4 yemek kaşığı süt
üzeri için :    2 paket kremşanti
                   1 paket çikolata sos
                   krem şanti ,çikolata sos ve kekimizi ıslatmak için yeteri kadar süt
Yapılışı : Krem şanti ve çikolata sosumuzu üzerlerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpıyoruz. Sütümüzü, vanilyayı ve kakaoyu  ekliyoruz. Unumuzu ve kabartma tozumuzuda ekleyip karıştırıyoruz. 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine 2 su bardağı süt döküyoruz.Kekimiz soğuyunca kremşantimizi sürüp soğumuş olan çikolata sosumuzu döküyoruz. Üzerine arzuya göre damla çikolata serpebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder