22 Şubat 2011 Salı

Karaorman Pastası

Karaorman Pasta/m...

Malzemeler:
2 li paket kremşanti
300 ml süt (1.5 su bardağı süt )
2 li hazır kakaolu pasta tabanı
200 ml ( 1 su bardağı vişne suyu )
250 gr vişne taneleri
200 gr bitter çikolata

Yapılışı:
Pasta tabanımızın ilk katını vişne suyunun yarısıyla ıslatıyoruz. Kremşantimizi sütle hazırlıyoruz. Pastamızın ara katına sürüyoruz. Üzerine vişne tanelerinden sepriyoruz. İkinci katını kalan vişne suyuyla ıslatıp pastamızın üzerine kapatıyoruz. Kremşantimizden süslemek için birmiktar ayırıp kalanıyla pastamızı kaplıyoruz. Kremşanti sıkma torbasına ayırdığıız kremşantimizi koyup pastamızı istediğimiz gibi şekillendiriyoruz.Çikolatamızı rendeleyip pastamızın kenarını kaplayıp bir miktarda ortasına serpiyoruz. Son olarak vişne tanelerinden üzerine de koyuyoruz. Bir gece dolapta bekletiyoruz. Afyet olsun.

2 yorum: