24 Şubat 2011 Perşembe

İrmik Tatlısı

İrmikli/m...

Malzemeler : 1 çay bardağı yoğurt
                    1 çay bardağı sıvıyağ
                    1 su bardağı irmik (yarısını üzerine bulamak için ayırıyoruz )
                    2 yumurta
                    2 paket kabartmatozu
                    Aldığı kadar un
Şerbeti için : 3.5 su bardağı su
                    3.5 su bardağı şeker
                   
Yapılışı : Şerbeti için bir kaba su ve şekeri koyup karıştırıyoruz. ( ateşte pişirmeden ).Başka bir kaba yumurtayı, sıvıyağı , yoğurdu koyup karıştırıyoruz. İçerisine irmiğimizi ve kabartma tozlarımız ekliyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ekleyip sert olmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan parçalar koparıp istediğimiz şekli veriyoruz. Tatlımızı fırına vermeden ayırdığımız irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz .Üzerine ceviz veya fındıkta koyabilirsiniz. 180 dereceli fırında pişirip çıkar çıkmaz şerbetini döküyoruz.  Hamura çok kalın şekillendirmeden yapıyoruz ki hem pişmesinde hemde şerbetini şekmesinde problem olmasın :) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder