27 Şubat 2011 Pazar

Kaşarlı Mantar ve Mantarlı Pilav

Kaşarlı Mantar ve Mantarlı Pilav/m...
Malzemeler: Yarım kilo iri kültür mantarı
                    2 su bardağı pirinç
                    50 gr tereyağ
                    100 gr kaşar
                    tuz
                    3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
                    3 su bardağı sıcak su
Yapılışı : Mantarları güzelce yıkayıp temizliyoruz. Sap kısımlarını dikkatlice koparıyoruz. mantarların içini hafifçe tuzlayıp bir miktar tereyağ koyuyoruz. Küçük küçük kesmiş olduğumuz kaşarlarıda ortasına yerleştirip fırında pişiriyoruz. Kaşarlı mantarımız hazır. Ben kalan sap kısımlarınıda pilavda kullandım . Pilav için: Pirincimizin taşlarını seçip güzelce yıkıyoruz Pilav tenceremize sıvıyağı ve tereyağımızı alıyoruz ardından sıcak suyumuzu ekliyoruz. Mantarlarımızı minik minik doğrayıp kaynayan suda iyice pişene kadar haşlıyoruz. Pirincimizi ve tuzunu ekleyip pirinçler suyunu iyice çekmeden altını kapatım demlendiriyoruz. Not: Pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat kadar beklettikten sonra pişirirsek çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder