24 Şubat 2011 Perşembe

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlı/m...

Malzemeler : 4 su bardağı süt
                    1 su bardağı su
                    1.5 su bardağı şeker
                    1 su bardağı irmik
                    1 paker vanilin
                    1 yemek kaşığı margarin
                    Yarım paket kakaolu bisküvi ( kalan kakaolu kekleride değerlendirebiliriz )
                    fındık veya ceviz
Yapılışı : Tenceremize sütü, suyu, şekeri ve irmiği koyup karıştırarak kaynaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz. Muhallebimiz ılıyınca içerisine vanilin ve margarinimizi ekleyip karıştırıyoruz.Borcamı hafif ıslatıp muhallebimizin yarısını döküyoruz. Kakaolu bisküvimizi ufalayıp ara katına yayıyoruz. Kalan muhallebimizi kepçe yardımıyla dikkatlice üzerine yayıyoruz ( bisküvilerle muhallebi karışabiliyor). Resimde olduğu gibi :) üzerine ceviz veya fındık serpip dolapta soğuyup kesilecek kıvama gelene kadar bekletiyoruz. Dilim dilim kesip servis ediyoruz. İsterseniz kaselerede yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder