27 Şubat 2011 Pazar

Fırında Patlıcanlı Köfte

Fırında Patlıcanlı Köfte/m...

Malzemeler :  4-5 adet uzun patlıcan
                     350-400gr dana kıyma
                     2-3 adet domates
                     2-3 adet sivri biber
                     1 ortaboy soğan
                     1 yumurta
                     tuz, karabiber, kimyon
                     galete unu (ekmek içi de olabilir )
                     100 gr kaşar peyniri
                     1 yemek kaşığı salça
                     yeteri kadar kürdan
Yapılışı : Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Bir kaba kıymamızı , rendelenmiş soğanımızı , yumurtamızı, ekmek içini, tuz ve baharatları ekleyip 5-10 dakika yoğuruyoruz. Dilerseniz köfte harcıda kullanabilirsiniz. Yuvarlak köfteler yapıyoruz. Patlıcanlarımız kurulayıp yarımsantim kalınlığında uzunlama kesiyoruz. Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz. Köftelerimizi parlıcanların ortasına koyup kürdan yardımıyla patlıcanın iki ucunu yukarıda birleştirip fırın tepsisine diziyoruz  Üzerlerine domates ve sivribiber dilimleri geçiriyoruz. Salçamızı suda eritip yemeğimizin üzerinde gezdiriyoruz. yemeğimizi 220- 250 dereceli fırında pişirip fırından almadan önce kaşarlarını ekliyoruz. 4-5 dakka daha bekletip fırından alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder