8 Ocak 2012 Pazar

Hoşmerim ( Meşhur Balıkesir Tatlısı )

Hoşmerim
Malzemeler:
  • 1kilo pişmemiş çiğ süt
  • 1 tatlı kaşığı peynir mayası
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • vanilya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Sütümüzü tencereye alıp ısıtıyoruz. Biraz sıcak olunca mayamızı katıp 10 dakika kapağı kapalı olarak mayalandırıyoruz. Kaşıkla karıştırıp sütü pelte pelte yapıyoruz. İçine irmiği, şekeri, vanilyayı ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca iyice çırpılmış yumurtayı yavaşça eklerken hızlı hızlı karıştırıyoruz. Vanilyayı katıyoruz. En son sıvı yağımızı ekleyip altını kapatıyoruz. Kaselere döküp soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder