Portakal Soslu Kereviz
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet portakal suyu
- 1 adet limon suyu
- sıvıyağ
- zeytin yağ
- tuz
Yapılışı : Kerevizleri derince soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz. Limonlu suda bekletiyoruz. Tencereye sıvı yağı alıp piyazlık doğradığımız soğanları ekliyoruz. Havuçları da doğrayıp soğanlar kavrulana kadar kavuruyoruz . Kerevizleri ekleyip portakal suyunu gerekirse az su da ekliyoruz. Tuzu ve zeytinyağınıda ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder