2 Ocak 2012 Pazartesi

Portakal Soslu Kereviz

Portakal Soslu Kereviz
Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • sıvıyağ
  • zeytin yağ
  • tuz
Yapılışı : Kerevizleri derince soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz. Limonlu suda bekletiyoruz. Tencereye sıvı yağı alıp piyazlık doğradığımız soğanları ekliyoruz. Havuçları da doğrayıp soğanlar kavrulana kadar kavuruyoruz . Kerevizleri ekleyip portakal suyunu gerekirse az su da ekliyoruz. Tuzu ve zeytinyağınıda ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder