7 Mart 2011 Pazartesi

Gül Tatlısı

Gül Tatlı/m
Malzemeler :
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket margarin veya tereyağ(yumuşak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 100 gr ceviz
Şerbeti için :
  • 4 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Şerbetimizi 5 dakika kaynatıp ateşten alıp soğutuyoruz. Hamurumuzun malzemelerini bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan minik parçalar koparıp avcumuzda yuvarlayıp elimizin içiyle inceltip yuvarlaklar hazırlıyoruz. Bir tane yuvarlağımızı masaya alıyoruz 2. sini bunun yarını dışarda bırakacak şekilde üstüne koyuyoruz.3. sünüde 2 . nin yarısını dışarda bırakarak üzerine koyuyoruz. 3 halkayı ucundan başlayıp rulo yapıyoruz. Ruloyu ortadan ikiye bölüp gülümüzün yapraklarını dışarı kıvırıp ince olmasına dikkat ediyoruz. Tepsiye dizip 190 dereceli fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
Tatlınızın kırmızı olmasını istiyorsanız hem hamuruna hemde şerbetine pembe gıda boyası katın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder