10 Mart 2011 Perşembe

Portakal Sulu İrmik Helvası


Malzemeler:
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı fanta portakal (yada portakal suyu)
  • 4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yapılışı :Tencereye tereyağı ve margarini koyup, eriyince irmiği ve fıstıkları ekliyoruz. Kısık  ateşte devamlı karıştırarak  kavuruyoruz.. Fıstıkların rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada başka bir tencereye sütü koyun, şekeri ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Fıstıklar kavrulunca ve süt kaynayınca sütü kepçeyle azar azar irmiklerin üzerine döküyoruz. Sütü döktükten hemen sonra fantayı dökerek karıştırıyoruz. (Fanta yerine saf portakal suyu koyarsanız biraz şekerle tatlandırabilirsiniz) Tencerenin kapağını kapatıp, ara sıra karıştırarak irmiğin sütü ve fantayı çekmesini sağlıyoruz. Servis tabağına koyarak  servis yapıyoruz.

!!! Bu tarifi görümcemin tavsiyesi üzerine denedim... Çok lezzetli ve hafif oldu. Ben portakal suyu kullandım ve şeker miktarını arttırdım.. Tarif http://www.ebruliyemekler.com/ a ait...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder