10 Mart 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı Pırasa
Malzemeler :
  • 4-5 adet pırasa
  • 2 orta boy sağan
  • 1 iri havuç
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • tuz
Yapılışı : Pırasaları ayıklayıp yıkayıp 2 cm aralıklarla verev kesiyoruz. Tencereye sıvıyağ alığ üzerine küp küp doğranmış soğanları ve yuvarlak dilimlenmiş havuçları ekliyoruz. Arasıra karıştırarak havuçlar diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Pırasayı ekleyip çok fazla karıştırmadan bi süre daha karıştırıp tuzunu, şekerini, limon suyunu ve sebzelerin üzerini geçecek kadar suyu ekliyoruz. Yemeği ağır ateşte pişirip, soğutarak servis ediyoruz. Afiyet olsun ...
!!! Tarif Emine Beder'e ait. Ben piştikten sonra üzerinde bir miktar halis zeytinyağı gezdirdim. Soğanları küp küp değil ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğradım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder